nu fi victima,nu fi criminalul,dar mai ales nu fi spectator

duminică, 5 iunie 2011

Repere

 Nu vreau sa fii mare, celebru sau bogat.Nu vreau ca tu sa te afli intr-o permanenta competitie cu cei ale caror repere efemere dispar la prima schimbare de fus orar.
 Eu vreau sa fii om copile.
Sa te bucuri si tu,ca si noi,de rezultatul muncii tale.Sa muncesti ziua ca sa poti dormi linistit noaptea.Nu te-ai nascut egal cu altii  si nici nu vei fi vreodata decat daca vei dori tu.Egali suntem doar in fata mortii dar,pana si atunci,vom putea alege modul in care vom trece dincolo.
 Competitia continua va fi numai cu mine.Va trebui sa fii mai bun ca mine si ca bunicii tai.Si nu va fi greu...
Nu vreau ca tu sa speri la nemurirea numelui tau si,daca te vei afla vreodata in luminile rampei,gandestete ca acum nimeni nu-si mai aduce aminte numele campionului mondial la 100m sau laureatul Premiului Nobel  pentru matematica de anul trecut.Toate aceste distinctii sunt efemere si de ele isi mai aduc aminte doar cei pentru care au contat,cei care l-au iubit pe invingator,foarte putini,si cei care au pierdut in competitie,mult mai multi.
 Priveste in jurul tau in fiecare zi si numara-i pe cei carora le pasa ca ai racit.Gandestete seara la cei care te-au sunat sa-ti ceara un sfat sau sa se intereseze  de tine.Ei sunt oamenii care conteaza pentru tine.
 Sa nu uiti sa traiesti iubind.Bratele tale vor strange femei iar umerii tai vor duce povara casei tale.Asa vei fi tu-ca si noi.Numai cel care poate strange o femeie in brate poate purta o arma in mana.Numai aparand temelia vei pastra casa in picioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu